اساسنامه شورای مشورتی زنان دانشگاه شیراز

مقدمه

استفاده از خرد جمعی و اندیشه گروهی نقش بسزایی در اتخاذ تصمیمات مناسب، خلق فرصت‌های نوین و ارتقای وضعیت زنان در دانشگاه دارد. از این رو  تشکیل شورای مشورتی زنان، به دور از موانع آزاد اندیشی، از جمله ابزارهای فراهم کننده محیط کاری مناسب است.  بدین لحاظ و با عنایت به وظایف تعیین شده از سوی ریاست محترم دانشگاه و در راستای انجام مطلوب‌تر فعالیت‌ها، شورای مشورتی امور زنان دانشگاه شیراز با اهداف، وظایف و مشخصات زیر تشکیل می‌گردد.

اهداف

شورای مشورتی زنان دانشگاه شیراز زیر نظر مستقیم ریاست دانشگاه است و از مهمترین اهداف این شورای مشورتی:

۱-فراهم آوردن محیط آرام، مشارکتی و به دور از دغدغه‌های محیط‌ های کاری به منظور  بهبود روند کار و فعالیت، تسریع انجام امور به روش‌های بهتر و افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد.

۲-ایجاد محیط تعاملی، خلاق و نوآور برای تولید اندیشه‌های نو و به اشتراک گذاشتن دانش ذهنی و کاری بین بانوان دانشگاه شیراز.

۳- ایجاد محیطی با نشاط، توأم با احترام در جمع زنان محترم.

۴- همکاری و همفکری با اساتید محترم و استفاده از دانش آنان.

۵- همفکری و همدلی با کارکنان زن و تلاش در انعکاس مشکلات آنان به مدیران مرتبط برای بررسی و رفع مشکلات.

۶- استفاده از روش‏های علمی و کاربردی برای ارتقای دانش اجتماعی و مسائل مرتبط با خانواده و کاهش آسیب‏های روحی و اجتماعی.

۷- برگزاری مراسم ملّی و مذهبی و با نشاط با همکاری معاونت محترم فرهنگی و دفتر نهاد مقام معظم رهبری.

۸-اجرای کارگاه‏های آموزشی در همه‏ی زمینه‏های مرتبط با همکاری معاونت محترم فرهنگی و معاونت محترم اداری و مالی.

۹-ارائه‏ ی خدمات مشاوره ‏ای به زنان دانشگاهی.

۱۰-شناسایی و حمایت از زنان نخبه و هنرمند، محقق، نویسنده و مترجم دانشگاه و معرفی آنان به مراجع ذیربط و استفاده از توانمندی‌های آنان.

۱۱-استفاده کاربردی و عملی از توانمندی‌های زنان در شوراهای و مسئولیت‌های مختلف  دانشگاه شیراز.

۱۲-  برنامه‌ریزی جهت ارتقاء سطح فکری، اجتماعی و سیاسی زنان دانشگاه و بهره مندی از توانمندی‌های آنان.

۱۳- فراهم آوردن زمینه‌های مناسب جهت ارتقاء شغلی و حرفه‌ای زنان در بخش‌های مختلف .

۱۴- ایجاد زمینه‌های لازم برای اجرای پژوهش‌های مورد نیاز در خصوص موضوعات و مسائل مبتلا به زنان شاغل.

۱۵-برنامه‌ریزی به منظور تامین بهداشت و سلامت جسمانی و روانی زنان .

۱۶- برگزاری جلسات مشترک، نشست‌ها و همایش‌های مختلف و انتشار بروشور و بولتن داخلی امور زنان در سطح دانشگاه.

۱۷- تشکیل و تقویت پایگاه اطلاع‌رسانی و راه‌اندازی سایت مختص زنان .

۱۸- ارتباط فعال و مستمر با دانشجویان و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و ارائه راهکارهای مطلوب وکارآمد درجهت رفع مشکلات آنان.

۱۹- ارتباط با سایر ارگان‌ها و نهادهای اجتماعی در جهت خدمات بهتر به جامعه‌ی زنان.

اعضای شورای مشورتی

تعداد و ترکیب اعضای این شورا به شرح زیر است:

• –  مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده به عنوان رئیس شورا
  • – سه نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز با معرفی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و تایید ریاست دانشگاه. سه نفر از اعضای هیأت علمی که یک نفر از آنان باید از گروه آقایان باشد. اعضای هیأت علمی باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:
  • ۱- عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز
  • ۲- دارای پایه استادیار به بالا
  • ۳- دارای علاقه و سابقه پژوهش و فعالیت در مسائل زنان
  • ۴-دارای توان برنامه‌ریزی در امور پژوهشی وآموزشی و فرهنگی و اجرایی مرتبط به زنان
  • – یک نماینده از کارکنان دانشگاه شیراز(زنان)
  • – یک نماینده از دانشجویان در سطح دانشجوی دکتری